Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Ota jauheliha huoneen lämpöön. Mittaa korppujauhot ja ruokakerma 4% kulhoon, sekoita ja anna turvota.
Leikkaa purjo pieneksi silpuksi ja kypsennä sitä hetken aikaa mikrossa. Anna jäähtyä. Raasta porkkanat.
Sekoita kaikki aineet tasaiseksi ja murekemassaksi. Nosta se leivinpaperoidulle uunipellille ja muotoile vedellä kostutetuin käsin tasaiseksi murekkeeksi. Nosta pelti uunin toiseksi alimmalle tai keskitasolle. Vähennä lämpö hetken kuluttua 200 asteeseen. Kypsennä 25-30 minuuttia.
Nauti lisäkkeeksi esim. höyrytettyä ruusu- tai muuta kaalia, perunaa tai/ja murekkeen vieressä kypsennettyjä kasvispaloja tai viipaleita.
Yhden annoksen paino on n. 165 g.
Kun haluat räväkämmän makuista mureketta, lisää joukkoon 1-2 tl raastettua inkivääriä, 1 tl chiliä ja timjamin asemesta 2-3 rkl silputtua korianteria.