Ladataan... Ladataan...

Fenkolinmakuinen makkarakastike (Sugo di salsiccia)

Valmistusaineet 4:lle
400 g Tuoreita tomaatteja
1 kpl sipuli
1 kynsi valkosipulin kynsi
2 kpl laakerinlehtiä tai 2 tl fenkolin siemeniä
5 rkl oliiviöljyä
350 g jauhettua sianlihaa
1 dl punaviiniä
0.5 tl suolaa
0.25 tl pippuria
3 rkl (raastettu) parmesanjuustoa raasteena
10 dl Täysjyväpastaa
Ohjeet

Kalttaa ja kuori tomaatit, poista pehmeä siemenmassa ja hienonna hedelmäliha. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipulit, fenkolin siemenet tai laakerinlehdet paistokasarissa, oliiviöljyssä. Lisää jauhettu sianliha muutamassa erässä sipulin joukkoon. Tai jos käytät salsiccia-makkaraa, poista kuori, hienonna sisus ja lisää sipulin joukkoon. Ruskista sekoittaen noin 5 minuuttia.

Kaada joukkoon viini ja kun se on kiehahtanut, lisää tomaatit. Mausta varovasti (makkaran lihamassassa on valmiiksi suolaa) suolalla ja pippurilla ja hauduta kannen alla 30 minuuttia.

Keitä kastikkeen hautuessa pasta, pakkauksen ohjeen mukaan. Kaada keitetty, valutettu pasta kastikkeen joukkoon ja sekoita. Tarjoa heti tuoreen parmesaaniraasteen kanssa.

Vinkki

Italiassa tämä kastike tehdään salsicce-raakamakkarasta, muttavoit korvata sen myös jauhetulla sianlihalla. Lisäkkeeksi sopii parhaiten lyhyt pasta kuten penne tai rigatoni.

Yksi annos sisältää 864 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":332,"alcohol":17,"protein":150,"carbohydrates":365},"weight":{"fat":35.94,"alcohol":2.38,"protein":36.58,"carbohydrates":88.74,"saturated_fat":9.13,"sugar":7.82,"fibre":12.99,"salt":0.98},"percent_raw":{"fat":0.3844796005854064,"alcohol":0.019759172824570785,"protein":0.17390496669836555,"carbohydrates":0.42185625989165737},"percent":{"fat":38,"alcohol":2,"protein":17,"carbohydrates":42},"total":{"kcal":865,"weight":194.55999999999997,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":387.07},"item_type":"recipe","recipe_id":39737,"servings":4}}

 
Sulje