Kalttaa ja kuori tomaatit, poista pehmeä siemenmassa ja hienonna hedelmäliha. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipulit, fenkolin siemenet tai laakerinlehdet paistokasarissa, oliiviöljyssä. Lisää jauhettu sianliha muutamassa erässä sipulin joukkoon. Tai jos käytät salsiccia-makkaraa, poista kuori, hienonna sisus ja lisää sipulin joukkoon. Ruskista sekoittaen noin 5 minuuttia.
Kaada joukkoon viini ja kun se on kiehahtanut, lisää tomaatit. Mausta varovasti (makkaran lihamassassa on valmiiksi suolaa) suolalla ja pippurilla ja hauduta kannen alla 30 minuuttia.
Keitä kastikkeen hautuessa pasta, pakkauksen ohjeen mukaan. Kaada keitetty, valutettu pasta kastikkeen joukkoon ja sekoita. Tarjoa heti tuoreen parmesaaniraasteen kanssa.
Italiassa tämä kastike tehdään salsicce-raakamakkarasta, muttavoit korvata sen myös jauhetulla sianlihalla. Lisäkkeeksi sopii parhaiten lyhyt pasta kuten penne tai rigatoni.