Käytä isoja sieniä, esimerkiksi Portobello-herkkusieniä. Valmista täyte. Kuori ja lohko sipuli. Viipaloi porkkana. Kuullota sipulilohkoja hetki paistinpannulla. Lisää joukkoon porkkanat ja valkosipulimurska. Lorauta perään sitruunamehua ja vettä. Hauduta ilman kantta, kunnes porkkanat ovat napakan kypsiä ja pannulta on neste haihtunut.
Paista sillä välin isokokoiset Portobello-herkkusienet kummaltakin puolelta, pihvin tapaan, kauniin ruskeiksi.
Lisää täytteeseen lopuksi fetakuutiot ja tuoretta rakuunaa. Nosta tarjoiluvadille sieni, lusikoi päälle täytettä ja nosta toinen sieni kanneksi päälle.
Voit korvata tuoreen rakuunan 1 tl kuivattua. Lisää jo täytteen teon alkuvaiheessa, porkkanoiden joukkoon hautumaan.