Viipaloi tai kuutioi keitetty peruna. Silppua kurkku pieneksi ja lisää perunoiden joukkoon. Lisää joukkoon balsamiviinietikka, mustapippuri ja öljy sekä ripaus suolaa. Sekoita hyvin.
Revi huuhdotut ja kuivaksi ravistetut salaatinlehdet suupaloiksi ja nosta lautaselle. Kaada päälle peruna-kurkkuseos ja asettele joukkoon paprika- ja tomaattiviipaleet. Ripottele viipaloidut kivettömät oliivit (4-5 kpl) ja fetakuutiot salaatin sekaan. Rouhaise päälle vielä vähän mustapippuria.
Salaatti, jossa on mukana keitettyä perunaa, on kätevä valmistaa silloin, kun edellisenä tai sitä edellisenä päivänä aterialta on jäänyt kuorineen keitettyjä perunoita. Säilytä perunat kylmässä ja kuori vasta, kun valmistat niistä salaatin.