Ladataan... Ladataan...

Gazpacho, kylmä tomaattikeitto

Valmistusaineet 2:lle
400 g Tomaatti
2 kynsi Valkosipuli
4.5 tl Rypsiöljy
0.5 dl Sitruunatäysmehu, laimentamaton
0.25 kpl Kanaliemikuutio
2 dl Vesi
0.25 tl Ruokasuola
0.25 tl Mustapippuri
75 g Kurkku
150 g Paprika punainen
20 g Basilika, tuore
Ohjeet

Huuhdo kasvikset. Lohko tomaatit kanta poistaen sekoituskannuun. Lisää sitruunamehu, öljy, valkosipuli, 1-2 dl vettä sekä kasvisliemi tai -fondi. Soseuta hienoksi sauvasekoittimella. Mausta, maista ja nosta jääkaappiin siksi aikaa kun pilkot muut kasvikset.

Kuutioi tai raasta kurkku ja eriväriset paprikat. Lisää ne ja silputtu basilika keittoon. Tarkista maku. Lisää osa kasvissilpusta valmiin keiton pinnalle. Tee keitosta sakeaa tai löysempää lisäämällä vähemmän tai enemmän lientä.

Vinkki

Tarjoa keitto ½ annoksena alkuruokana tai koko annoksena kevyenä lounaana paahdetun täysjyväleivän kanssa. Keitto säilyy jääkaapissa pari kolme päivää, joten tee sitä kerralla enemmän.

Yksi annos sisältää 171 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":106,"alcohol":0,"protein":12,"carbohydrates":53},"weight":{"fat":11.57,"alcohol":0,"protein":2.92,"carbohydrates":12.94,"saturated_fat":0.83,"sugar":10.84,"fibre":4.9,"salt":1.5},"percent_raw":{"fat":0.6213800267809536,"alcohol":0,"protein":0.06964048591852749,"carbohydrates":0.308979487300519},"percent":{"fat":62,"alcohol":0,"protein":7,"carbohydrates":31},"total":{"kcal":171,"weight":45.49999999999999,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":463.63},"item_type":"recipe","recipe_id":1023602,"servings":2}}

 
Sulje