Ladataan... Ladataan...

Höyrytettyjä vihreitä papuja, muita kasviksia ja paahdettuja pinjansiemeniä

Valmistusaineet 1:lle
150 g Vihreä papu, tuore
50 g Punasipuli
100 g Porkkana
100 g Kukkakaali
10 g Pinjansiemen
1 tl Rypsiöljy
0.5 tl Ruokasuola
Ohjeet

Puhdista pavut ja jätä ne kokonaisiksi. Voit käyttää myös pakastepapuja. Lohko kuorittu punasipuli. Leikkaa porkkana vinottain aika ohuiksi viipaleiksi, niin se kypsyy samanaikaisesti muiden kanssa. Pidä kukkakaali palana.

Nosta kasvikset höyrykattilan ritilään ja höyrytä juuri ja juuri kypsiksi. Aikaa kuluu n. 10 min. Kokeile välillä tikulla kypsyyttä.

Paahda pinjansiemenet pannulla koko ajan heilutellen. Varo polttamasta. Nosta kasvikset lautaselle, pirskota päälle öljy, mausta suolaripauksella ja halutessasi pippurilla tai yrteillä ja ripottele joukkoon pinjansiemenet.

Vinkki

Nauti kasvikset esim. ruisleipäpalan kanssa tai lisäkkeeksi.

Yksi annos sisältää 228 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":120,"alcohol":0,"protein":32,"carbohydrates":76},"weight":{"fat":12.34,"alcohol":0,"protein":7.39,"carbohydrates":17.5,"saturated_fat":1,"sugar":14.91,"fibre":9.47,"salt":3.2},"percent_raw":{"fat":0.5273053615206982,"alcohol":0,"protein":0.1403393773011198,"carbohydrates":0.33235526117818187},"percent":{"fat":53,"alcohol":0,"protein":14,"carbohydrates":33},"total":{"kcal":228,"weight":65.81,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":417.5},"item_type":"recipe","recipe_id":1023651,"servings":1}}

 
Sulje