Suikaloi tai hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Mittaa rypsiöljy paistokasariin ja lisää sipulit kuullottumaan. Leikkaa kuoritut porkkanat paloiksi tai penneiksi ja lisää kasariin. Kuullota hetki. Lisää omenapalat sekä hapankaali sellaisenaan liemineen (tai huuhdo halutessasi). Lisää kiehuva vesi. Paloittele makkara ja sekoita muiden raaka-aineiden joukkoon. Anna hautua kannen alla 10-15 minuuttia ennen suikaloidun kiinankaalin lisäämistä. Kypsennä sen verran että kiinankaali jää kauniin väriseksi ja rapsaksi. Mausta mustapippurilla myllystä ja hienonnetulla persiljalla.
Lisäpotkua saat halutessasi paprikajauheesta, joka kannattaa lisätä jo alkuvaiheessa, erilaisista yrteistä ja chilistä. Kevytmakkaran tilalle voi vaihtaa rasvaisempaa ja maustetumpaa makkaraa. Muista merkitä lisäkalorit. Padan kanssa maistuu esim. ruisleipä, keitetyt perunat tai ohra.