Ladataan... Ladataan...

Hedelmäinen kakku (gluteeniton, maidoton)

Valmistusaineet 12:lle
100 g Aprikoosi, kuivattu
220 g Omena, kotimainen, kuorineen
150 g Porkkana
3 kpl Kananmuna, kuoreton
1.5 dl Sokeri
300 g Tumma gluteeniton jauhoseos
1 rkl Leivinjauhe
1 rkl Kaneli
1.5 tl (raastettu) Inkivääri, raastettu
6 rkl Leivontamargariini 80 % juokseva, keskiarvo
Ohjeet

Voitele 1 torvellinen (vetoisuus 1,5-2 l) tai 3 pientä (vetoisuus 0,5 l) kakkuvuokaa ja jauhota ne gluteenittomilla jauhoilla tai korppujauhoilla. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

Mittaa kulhoon jauhot, mausteet ja leivinjauhe sekä sekoita ne hyvin keskenään. Raasta porkkana, kuutioi omenat ja aprikoosit. Sekoita ne jauhojen joukkoon. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon jauho-hedelmäseos ja pullomargariinii. Sekoita nostellen.

Kaada yhteen isoon tai kahteen-kolmeen pienempään vuokaan. Paista uunin alimmalla tai toiseksi alimmalla tasolla 200 asteessa 35-60 minuuttia kakkuvuoan koosta ja muodosta riippuen. Kokeile kypsyyttä tikulla. Anna jäähtyä vuoassa jonkin aikaa ennen kumoamista.

Vinkki

Kietaise jäähtyneet kakut folioon ja säilytä viileässä mehevöitymässä. Voit kostuttaa kakkua myös omenamehulla 1-2 tuntia ennen tarjoilua.

Yksi annos sisältää 231 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":69,"alcohol":0,"protein":12,"carbohydrates":150},"weight":{"fat":7.48,"alcohol":0,"protein":2.88,"carbohydrates":36.9,"saturated_fat":0.87,"sugar":17.41,"fibre":3.93,"salt":0.72},"percent_raw":{"fat":0.2974041838646212,"alcohol":0,"protein":0.05087862567553456,"carbohydrates":0.6517171904598443},"percent":{"fat":30,"alcohol":0,"protein":5,"carbohydrates":65},"total":{"kcal":231,"weight":70.19,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":97.67},"item_type":"recipe","recipe_id":1024047,"servings":12}}

 
Sulje