Lisäksi tarvitset 2-3 rkl ketsuppia.
Tee kastike. Raasta inkivääri, silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy. Lisää pannulle inkivääri ja valkosipulisilppu. Kuullota hetki ja lisää sipulisilppu. Kun sipuli on läpikuultavaa, lisää tomaattimurska, viini tai etikka, liemikuutio ja ketsuppi.
Hauduta seosta, kunnes sipuli on kypsää, 20-30 min.
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
Lisää kypsän tomaattikastikkeen joukkoon tonnikala tais impukat, mustapapukastike sekä hienonnettu basilika. Mausta kastike ripauksella mustapippuria.
Tarjoa keitetyn pastan ja parmesaanin kanssa.
Valkoviinin voit korvata 1 rkl valkoviinietikalla ja lisäämällä 1 dl vettä. Tonnikalan voit korvata simpukkatölkillä.