Puolita munakoisot pituussuunnassa ja koverra sisus esim. meloniraudalla, lusikalla tai jäätelökauhalla. Hienonna sisus. Nosta munakoisot uunivuokaan ja pirskota hieman öljyä munakoisojen pinnalle.
Kuori ja hienonna porkkana, selleri ja sipulit. Kuutioi tomaatit. Ruskista jauheliha tilkassa öljyä pannulla. Lisää juurekset ja sipulit loppuvaiheessa ja jatka paistamista vielä noin 5 minuutin ajan.
Sekoita keskenään kiehuva vesi, omenamehu ja liemikuutio. Lisää tomaattikuutiot, munakoiso ja PUOLET nesteestä ja jatka paistamista melko kovalla lämmöllä, kunnes neste haihtuu. Mausta suolalla, pippurilla ja hienonnetuilla yrteillä.
Lusikoi täyte munakoison puolikkaille. Kypsennä 175 asteisessa (150 asteessa kiertoilmauunissa, jos jaat munakoisot kahteen vuokaan) noin 75 minuutin ajan. Jaa loppu kasvis-mehuliemi munakoisoille puolivälissä kypsymistä. (Jos munakoisot uhkaavat tummua, lisää kiehuvaa vettä ja peitä vuoka foliolla loppuvaiheessa).
Viipaloi halloumi (tai käytä fetamurua) ja lisää munakoisojen päälle viimeisen 15 minuutin ajaksi. (Muuten halloumi sitkistyy.)
Valmista sillä aikaa kvinotto: Huuhtele kvinoa huolellisesti kylmällä vedellä tiheässä lävikössä. Huuhtele myös riisi. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota sipuleita, riisiä ja kvinoaa öljyssä kasarissa. Kiehauta toisessa kattilassa vesi, mehu, liemikuutiot ja kurkuma. Lisää kuumaa lientä kasariin erissä noin 25 minuutin ajan, kunnes kaikki neste on pikkuhiljaa imeytynyt kvinottoon. Voit lisätä kuumaa vettä tarvittaessa.
Irrota härkäpavut paloista. Keitä suolalla maustetussa vedessä 3-5 minuuttia, jäähdytä sen jälkeen nopeasti kylmässä vedessä. Kuori vihreä sisus esille (vaalea, maltomainen pinta on sitkeä). Lisää kvinottoon lopuksi vihreät härkäpavut, juustoraaste ja hienonnettu persilja.
Valmista cremolata: Pese sitruuna huolellisesti ja raasta sen kuori kulhoon. Sekoita joukkoon öljy, puristettu valkosipulinkynsi ja hienonnettu persilja. Tarjoa härkäpapukvinoton ja munakoisojen kera.