Paloittele sienet ja kuullota niitä omassa liemessään kunnes neste on lähes haihtunut. Portobello herkkusienen isoista lakeista, joiden heltat ovat lähes mustat, saat kauneinta ja mustinta sienikaviaaria.
Lisää silputtu valkosipuli ja öljy sienten joukkoon ja kuullota vielä hetki.
Kaada monitoimikoneen tai tehosekoittajan kulhoon ja käytä konetta nykäyksittäin, niin että sienet ja valkosipuli silppuuntuvat mutta eivät soseudu. Mausta.
Silppua punasipuli pieneksi. Keitä 3 kananmunaa kovaksi, jäähdytä kylmässä vedessä ja halkaise. Pyöräytä keltuainen lusikalla erikseen. Voit hienontaa keltuaiset haarukalla ja tarjota myös ne (1 keltuainen = 57 kcal) tai tarjota pelkän valkuaishakkeluksen.
Ota lusikalla kauniita soikeita kasoja sienikaviaaria, sipulia, valkuaista (ja keltuaista) ja creme fraichea ja muotoile niistä kaunis sommitelma lautasille. Nosta pöytään mustapippurimylly ja kapriksia. Jokainen voi maustaa itse oman kaviaarinsa.
Lisäksi maistuu ruis- tai muu paahtoleipä.