Ladataan... Ladataan...

Herukkaherkku

Valmistusaineet 4:lle
0.5 kpl Liivate
1 kpl Kananmuna, kuoreton
0.5 dl Sokeri
0.5 prk Vispi 20 % kerma
0.5 kpl Sitruuna, kuorittu
0.05 dl Kardemumma
0.5 dl Turkkilainen jogurtti 10 %, laktoositon
200 g Mustaherukka, mustaviinimarja
200 g Punaherukka, punaviinimarja
Ohjeet

Laita liivatelehden puolikas likoamaan kylmään veteen.

Erottele keltuainen valkuaisesta. Säästä keltuainen toiseen ruokaan.

Vatkaa valkuainen puolikovaksi vaahdoksi. Lisää loppuvaiheessa sokeri ja jatka vatkaamista, kunnes seos on kovaa ja kililtävää.

Vatkaa kerma toisessa kulhossa. Raasta joukkoon sitruunanpuolikkaan kuori. Purista mehu kattilaan.

Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi. Siirrä liedeltä. Puristele liivatelehti kuivaksi ja sulata mehuun.

Sekoita keskenään valkuais-sokerivaahto, sitruuna-kermavaahto, kardemumma, jogurtti ja lopuksi liivateseos ohuena nauhana.

Mittaa herukat annosmaljojen pohjalle. Lusikoi vaahtoa päälle. Anna vetäytyä jääkaapissa tunnin ajan.

Vinkki

Koristele kardemummalla ja halutessasi mintun lehdillä.

Yksi annos sisältää 196 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":88,"alcohol":0,"protein":20,"carbohydrates":88},"weight":{"fat":9.25,"alcohol":0,"protein":4.73,"carbohydrates":20.98,"saturated_fat":5.85,"sugar":20.45,"fibre":5.68,"salt":0.09},"percent_raw":{"fat":0.4474042852596128,"alcohol":0,"protein":0.1016982281190351,"carbohydrates":0.4508974866213522},"percent":{"fat":45,"alcohol":0,"protein":10,"carbohydrates":45},"total":{"kcal":196,"weight":67.03,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":173.43},"item_type":"recipe","recipe_id":1024887,"servings":4}}

 
Sulje