Anna hirvenlihan sulaa hitaasti (1-2 vrk) jääkaapissa, mikäli se on pakastettua. Leikkaa paistipala 2-3 cm:n viipaleiksi, ja edelleen kuutioiksi. Anna olla huoneenlämmössä ainakin puoli tuntia. Silppua sipuli ja kuutioi porkkana. Ruskista lihat kolmessa erässä pannussa. Ota pannun huuhdeliemi talteen. Lisää sipulisilppu ja pienet porkkanakuutiot viimeisen erän joukkoon kuullottumaan. Kaada lihat ja huuhdeliemet pataan tai paistokasariin, lisää sipulit ja porkkana, portviini ja mausteet sekä vettä sen verran että lihat peittyvät. Anna hautua miedolla lämmöllä lihan mureudesta riippuen 1-1½ tuntia.
Lisää kypsymisen loppuvaiheessa paloitellut sienet ja suikaloitu paahdettu sipuli (silloin ne säilyttävät rakenteensa). Jos tarpeen voit maustaa lientä riistafondilla. Lisää vettä, jos lientä on haihtunut. Maistele. Suurusta lopuksi Maizena ruskea suuruksella.
Keitä ohrasuurimot pakkauksen ohjeen mukaan. Leikkaa porkkanat vinottain viipaleiksi ja kypsennä vähässä suolalla maustetussa vedessä ja höyrytä kukkakaali paloiteltuna ja nuppuina.