Ladataan... Ladataan...

Höyrytetty kananpojan (broilerin) rintafilee

Valmistusaineet 3:lle
520 g Broileri rintafilee, nahaton
1 rkl Sitruunatäysmehu, laimentamaton
1.5 tl (raastettu) Inkivääri, raastettu
0 kpl Chili, tuore
0.5 tl Ruokasuola
0.5 tl Mustapippuri
Ohjeet

Pyyhkäise broilerin rintafileet talouspaperilla ja nosta ne keittiöpihdeillä lautaselle. Puserra päälle vähän sitruuna- tai limemehua. Mausta raastetulla tuoreella inkiväärillä, chilillä, suolaripauksella ja mustapippurirouhaisulla. Anna maustua, kunnes vesi kiehuu.

Nosta höyryritilä kattilaan tai paistokasariin höyrytettävien fileiden määrästä riippuen. Lisää pohjalle 3-4 cm kiehuvaa vettä ja odota kunnes vesi alkaa kiehua. Nosta fileet pihdeillä ritilän päälle. Sulje tiiviillä kannella. Höyrytä 12-16 minuuttia fileiden paksuudesta riippuen. Tarkista ettei vesi lopu. Voit leikata fileet kahteen osaan heti alussa tai lopussa, niin pystyt tarkistamaan samalla kypsyyden. Broilerin liha on kypsää, kun tihkuva neste on kirkasta ei punertavaa. Jos neste on punertavaa jatka höyryttämistä 1-2 minuuttia. Huuhdo keittiöpihdit ja nosta fileet tarjolle lautasille.

Vinkki

Rintafilee maistuu myös kylmänä esim. salaatissa tai leivän päällä. Lisukkeeksi maistuu salaatti ja esim. keitetty linssilastu tai vokattu porkkana-fenkoli, vihreät pavut ym. kasvikset. Jos haluat kastiketta, ruoan kanssa maistuu esim. chili&mangofraiche tai itse maustettu kevytranskankerma tai fraiche.

Yksi annos sisältää 189 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":17,"alcohol":0,"protein":170,"carbohydrates":2},"weight":{"fat":1.76,"alcohol":0,"protein":40.11,"carbohydrates":0.39,"saturated_fat":0.35,"sugar":0.02,"fibre":0.11,"salt":1.22},"percent_raw":{"fat":0.08917537367390976,"alcohol":0,"protein":0.9021512841506101,"carbohydrates":0.008673342175480261},"percent":{"fat":9,"alcohol":0,"protein":90,"carbohydrates":1},"total":{"kcal":188,"weight":43.96,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":180.83},"item_type":"recipe","recipe_id":1024256,"servings":3}}

 
Sulje