Ruoka valmistuu kätevästi paistokasarin tai leveäsuisen kattilan pohjalle nostetun ritilän päällä tai höyrytyskattilan höyrytysosassa.
Kaada kattilaosaan n. 3 cm kiehuvaa vettä. Kuori peruna ja leikkaa se noin 1 cm:n viipaleiksi. Levitä ne höyrytysritilän päälle tai höyrykattilan höyrytysosaan. Kypsennä höyryssä noin 6 minuuttia kannen alla.
Lisää suolalla, valkopippurilla, sitruunan kuoriraasteella ja tillillä maustettu kirjolohipala. Kypsennä 2-3 minuuttia ja lisää huuhdotut pinaatinlehdet tai pakastepinaatti. Jatka höyryttämistä vielä 2-3 minuuttia eli kunnes perunat ovat pehmeitä ja kala kypsä.
Nosta lautaselle lastan avulla ja ripottele kalan pinnalle tuoretta tilliä, rouhi perunoillle mustapippuria ja lisää lautaselle vielä sitruunalohko.
Jos ruokailijoita on useampia, kypsennä lohi kokonaisena fileenä uunissa ja mausta kuten edellä. Fileen kypsyminen kestää 180 asteessa 25-30 min. Keitä perunat erikseen ja höyrytä pinaatti tai muut kasvikset.