Ladataan... Ladataan...

Höyrytetyt kalkkunan jauhelihapyörykät, kiinankaalin lehdet ja paprikan palat

Valmistusaineet 2:lle
250 g Jauheliha kalkkunan, rasvaa 5-6 %
10 g Purjosipuli
1 kynsi Valkosipuli
3 tl (raastettu) Inkivääri, raastettu
0.5 kpl Chili, tuore
1 kpl Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta
0.3 tl Ruokasuola
2 tl Soijakastike
100 g Kiinankaali
0.5 tl Korianteri
1 tl Rypsiöljy
200 g Kiinankaali
100 g Paprika, punainen
Ohjeet

Sekoita huoneenlämmössä ½-1 tuntia olleen kalkkunan jauhelihan joukkoon silputtu purjosipuli, raastettu inkivääri, silputtu tuore punainen chili, tai sen tilalla chilijauhetta (n. ½ tl) puristettu valkosipulinkynsi, suola, soijakastike ja valkuainen. Vatkaa kauhalla kunnes mureketaikina on kiinteää ja yhtenäistä. Lisää joukkoon pieneksi silputtu kiinankaali ja halutessasi tuoretta korianterisilppua. Sekoita hyvin. Sivele höyrytysritilä tai kattilan rei'itetty osa öljyllä kiinni tarttumisen estämiseksi. Pyöritä taikinasta vedellä kostutetuin käsin 12-14 pyörykkää ja lado ne sitä mukaa ritilälle. Kuumenna vesi (2-3 cm) paistokasarissa, vokissa tai kerroskattilan alaosassa kiehuvaksi. Nosta höyrytysritilä tai rei'itetty osa kasariin ja peitä kannella. Kypsennä 12-15 minuuttia ja lisää mukaan kypsymään paloiteltu paprika ja kiinankaali ja jatka kypsentämistä vielä 5-8 minuuttia. Nauti heti lämpiminä.

Vinkki

Jos et ole itämaisten mausteiden (inkiväärin, chilin, korianterin) ystävä, lisää niiden tilalle esim. silputtua persiljaa ja paprikaa sekä mustapippuria.

Yksi annos sisältää 249 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":88,"alcohol":0,"protein":131,"carbohydrates":30},"weight":{"fat":9.73,"alcohol":0,"protein":32.67,"carbohydrates":7.52,"saturated_fat":2.19,"sugar":6.4,"fibre":2.68,"salt":3.34},"percent_raw":{"fat":0.3526615435880564,"alcohol":0,"protein":0.5262532173343735,"carbohydrates":0.12108523907757007},"percent":{"fat":35,"alcohol":0,"protein":53,"carbohydrates":12},"total":{"kcal":249,"weight":64.53,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":366.81},"item_type":"recipe","recipe_id":1023645,"servings":2}}

 
Sulje