Tee rahkavoitaikina. Sekoita rahkaan pehmeä voi ja nypi joukkoon kuivat aineet. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Muotoile taikina suorakaiteeksi ja pane se muovin sisällä jääkaappiin puoleksi tunniksi.
Valmista täyte. Silppua sipulit ja kuutioi kuoritut omenat. Hauduta sipulisilppua ja hapankaalia öljyssä 20 minuuttia ja lisää haudutuksen loppuvaiheessa omenakuutiot. Mausta seos suolalla, pippurilla ja siirapilla. Jäähdytä hetki ja lisää seokseen smetana.
Kauli rahkavoitaikina noin 40 x 40 -senttiseksi levyksi. Levitä kaalitäyte levyn toiselle puolikkaalle ja käännä toinen puoli taikinasta piirakan kanneksi. Sulje reunat hyvin.
Voitele piirakka munalla ja ripottele koristeeksi unikonsiemeniä. Paista piirakkaa 200 asteessa noin 30–40 minuuttia, tai kunnes se on kullanruskea.
Tarjoa lämpimänä tai haaleana.