Ladataan... Ladataan...

Inkivääri-appelsiiniporkkanat

Valmistusaineet 8:lle
500 g Porkkana
200 g Appelsiini, kuorittu
1 tl (raastettu) Inkivääri, raastettu
40 g Purjosipuli
0.3 tl Merisuola, vuorisuola
3 tl Rypsiöljy
Ohjeet

Leikkaa kuoritut porkkanat suikaleiksi ja purjo viipaleiksi. Raasta tuore inkivääri. Raasta hyvin pestystä appelsiinista vähän kuorta. Halkaise appelsiini ja purista mehu (n. 2dl).

Kiehauta paistokasarissa tai laakeassa kattilassa mehu, inkivääriraaste ja appelsiinin kuoriraaste. Lisää joukkoon porkkanasuikaleet ja keitä miedolla lämmöllä kypsiksi kannen alla. Mausta ripauksella suolaa. Kaada liemi pieneen kattilaan, keitä sitä vähän kokoon ja lisää hetkeksi purjoviipaleet kypsymään. Lisää joukkoon öljy ja kaada liemi tasaisesti porkkanasuikaleiden päälle.

Vinkki

Tarjoa lämpimänä tai haaleana lisukkeeksi.

Yksi annos sisältää 45 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":18,"alcohol":0,"protein":3,"carbohydrates":24},"weight":{"fat":1.9,"alcohol":0,"protein":0.62,"carbohydrates":5.7,"saturated_fat":0.1,"sugar":5.72,"fibre":2.26,"salt":0.23},"percent_raw":{"fat":0.40338127204728585,"alcohol":0,"protein":0.058446691284906975,"carbohydrates":0.5381720366678071},"percent":{"fat":40,"alcohol":0,"protein":6,"carbohydrates":54},"total":{"kcal":44,"weight":16.529999999999998,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":94.67},"item_type":"recipe","recipe_id":1024058,"servings":8}}

 
Sulje