Paloittele sipulit ja valkosipulit ja kaada ne isohkoon kasariin, lisää öljy ja kuullota miedolla lämmöllä. Kuori ja paloittele sillä välin porkkanat ja lisää ne joukkoon kuullottumaan. Paloittele kuoritut perunat, varsiselleri ja omena. Raasta inkivääri. Lisää ne kasariin ja sekoittele hetki ennen veden ja kasvisliemikuutioiden lisäämistä. Kuumenna kiehuvaksi, kaada joukkoon kookosmaito ja anna kiehua hissukseen, kunnes porkkanat ovat pehmeitä.
Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi ja kuohkeaksi. Mausta chilillä. Maistele keittoa, lorauta sekaan limen mehu ja maistele taas. Keiton pinnalle voit ripsauttaa kaunistukseksi vähän chilijauhetta tai rouhittua kuivattua chilipalkoa. Korianteri tai persilja sopii myös koristeeksi ja keiton makuun.
Lisää juustotäytteiset kotipastaneliöt väljäään veteen ja keitä 3 minuuttia kiehumispisteestä laskien, valuta ja lisää jokaisen lautaselle tai lisää pastat kiehuvan keiton joukkoon ja keitä 3 minuuttia.
Voit käyttää myös tuoretta chiliä, lisää se joukkoon paloiteltuna jo alkuvaiheessa. Ohjeesta tulee 2,1 l keittoa ja silloin yksi annos on 3,5 dl.
Kun keität porkkanasosekeittoa ison kattilallisen, saat siihen vaihtelua parina kolmena päivänä esim. lisäämällä erilaisia höyseitä kuten: 1) rae-, mozzarella- tai muuta juustoa, 2) lihaa (leikkelettä) tai kalaa, 3) täytettyä kotipastaa tms.