Ota jauheliha huoneenlämpöön. Kuori ja silppua sipuli (1 iso tai 2 keskikok.), nosta astiaan ja sekoita joukkoon öljy. Pehmitä mikrossa n. 1 min. ja anna jäähtyä. Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen ja työnnä uunipannu- tai pelti uuniin.
Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää ohrasuurimot sekä 1/5 tl suolaa. Anna kypsyä noin 35 minuuttia välillä sekoittaen. Valuta lävikössä.
Kuori ja raasta bataatti. Sekoita keskenään isossa kulhossa raastettu bataatti, hienonnettu sipuli, puserretut valkosipulit, mausteet ja öljy. Lisää joukkoon jauheliha sekä persilja ja sekoita hyvin. Jaa taikina vedellä kostutetuin käsin 4 yhtä suureen osaan ja taputtele pihveiksi leivinpaperin päälle. Huuhdo ja viipaloi kesäkurpitsa ja nosta viipaleet leivinpaperin päälle.
Ota kuuma uunipelti uunista ja vedä leivinpaperi varovasti pellin päälle. Työnnä pelti takaisin uuniin keskimmäiselle tasolle ja kypsennä n. 5 minuuttia 250 asteessa ja vähennä sitten lämpö 225 asteeseen. Kypsennä yhteensä n. 15 minuuttia. Sekoita salaatti.
Nauti leivän ja piimän kanssa.
Kypsä pihvi painaa n. 140 g ja yksi annos kypsää ohraa on 2 dl.