Ladataan... Ladataan...

Jauheliha-tomaattimureke vuoassa kypsennetty

Valmistusaineet 8:lle
400 g Jauheliha naudan, vähärasvainen, rasvaa 7 %
370 g Tomaattimurska
1 kpl Sipuli
2 kynsi Valkosipuli
3 tl Rypsiöljy kylmäpuristettu
0.5 dl Korppujauho
2 kpl Kananmuna kuorineen punnittu
0.5 tl Ruokasuola
1 tl Sokeri
0.3 tl Mustapippuri
1 rkl Basilika, kuivattu
200 g Maissinjyvät
Ohjeet

Hienonna sipuli ja valkosipuli ja pehmitä niitä hetki öljyssä mikrossa tai liedellä. Sekoita keskenään tomaattimurska, korppujauhot ja mausteet. Anna turvota hetki. Lisää joukkoon huoneenlämpöinen jauheliha, munat ja jäähtyneet sipulit. Vuoraa pyöreä vuoka (halkaisija 23-24 cm) leivinpaperilla. Kaada puolet taikinasta vuokaan, levitä päälle maissi ja lisää pinnalle loput mureketaikinasta. Tasoita. Paista uunin alimmalla ritilätasolla 200 asteessa noin 50 minuuttia. Anna levähtää noin 5 minuuttia ja nosta varovasti paperin avulla lautaselle tai leikkuulaudalle ja leikkaa lohkoiksi. Tarjoa lisukkeeksi esim. keitettyjä perunoita ja erilaisia kasviksia.

Vinkki

Voit vaihtaa maissin esim. esikeitettyyn parsa- tai kukkakaaliin tai muuhun kasvikseen tai jättää kasviksen kokonaan pois välistä. Kypsymisaika on silloin vähän lyhyempi.

Yksi annos sisältää 153 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":65,"alcohol":0,"protein":51,"carbohydrates":37},"weight":{"fat":7.03,"alcohol":0,"protein":12.39,"carbohydrates":8.92,"saturated_fat":1.33,"sugar":4,"fibre":2.22,"salt":0.71},"percent_raw":{"fat":0.4260745237921702,"alcohol":0,"protein":0.3335847433048621,"carbohydrates":0.2403407329029678},"percent":{"fat":43,"alcohol":0,"protein":33,"carbohydrates":24},"total":{"kcal":153,"weight":36.6,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":148.83},"item_type":"recipe","recipe_id":1024320,"servings":8}}

 
Sulje