Pese, kuori ja viipaloi juurekset. Monitoimikoneen viipalointiterällä työ käy kätevästi.
Ruskista jauheliha ja hienonnettu sipuli paistinpannulla. Mausta ne paprikajauheella, pippurisekoituksella ja suolalla.
Kiehauta vesi kattilassa. Liuota joukkoon kasvisliemikuutiot. Lisää ruokakerma ja tomaattisose.
Levitä uunivuokaan kerroksittain kasviksia ja jauhelihaa. Kaada liemi päälle. Kasvikset gratinoituvat annosruukuissa tai isossa vuoassa.
Kypsennä laatikkoa uunin alatasolla 200 asteessa noin 50 minuuttia. Jos laatikko kuivuu, lisää nestettä ja peitä vuoka foliolla.
Lisää lopuksi pinnalle viipaloitu vuohenjuusto. Jatka kypsennystä ylätasolla 5 minuuttia.
Laatikon kasvikset voi korvata valmiilla perunasipulisekoituksella. Lisää silloin vettä vain 2 dl / 6 annosta.