Lisäksi tarvitset oman maun mukaisia määriä (kinkun pinnalle ja liemeen) inkivääriä, omenasosetta, sinappia, korppujauhoja ja punaviiniä.
Anna jäisen kinkun sulaa rauhassa viileässä paikassa 1-5 vuorokautta koosta riippuen. Älä pane jäistä kinkkua uuniin. Anna kinkun lämmetä rauhassa ennen paistamista noin kymmenen asteiseksi, ennen kuin panet sen uuniin.
Pyyhi kinkun pinta talouspaperilla kuivaksi. Pane kinkku uunipannulle nahkapuoli ylöspäin, pane pannulle tilkka vettä ja työnnä mittari kinkun paksuimpaan kohtaan niin, ettei kärki ota luuhun kiinni.
Parhaimman lopputuloksen saat paistamalla kinkun 90-120 -asteisessa uunissa. Aikaa kuluu puolestatoistatunnista kahteen tuntiin lihakiloa kohden. Noin seitsemän kilon kinkku kypsyy 90 asteessa noin 14 tuntia. Täysin kypsän kinkun sisälämpötila on 80-82 astetta. Anna kinkun rauhoittua uunista oton jälkeen.
Poista kinkusta kamara eli nahka. Kuorruta kinkku, sivele pinta hyvällä sinapilla ja ripottele pinnalle korppujauhoja, maissihiutaleita tai rouhittuja pähkinöitä. Kuorruta kinkku uunissa korkeassa lämpötilassa ylälämmöllä.
Voit käyttää pannulle kerääntyneen liemen kastikepohjana. Ota liemi talteen ja jäähdytä se. Kun liemi on jäähtynyt, kerää rasva sen pinnalta.
Mausta liemi kuullotetulla inkiväärillä ja omenasoseella. Suurusta kastike punaviiniin sekoitetuilla maissijauhoilla ja keitä viisi minuuttia.
Jos kinkkua jää yli, valmista siitä Marinoitua kinkkua leivän päälle tai uudenvuoden buffet-pöytään.