Ladataan... Ladataan...

Joululeivokset

Valmistusaineet 10:lle
4 kpl Kananmuna kuorineen punnittu
1.5 dl sokeria
1.5 dl ohrajauhoja
0.5 tl kardemummaa
1.5 tl kanelia
1 tl leivinjauhetta
3 dl koristeeksi melonia kuutioituna
0.25 tl pinnalle kanelia
Reseptin osa 2
1 lehti liivatelehti
3 dl maitoa
1 kpl Kananmuna kuorineen punnittu
1 rkl perunajauhoja
1 dl sokeria
0.25 tl pomeranssinkuorta
0.25 tl inkivääriä
1 rkl vaniljasokeria
1.5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta (9 %)
Ohjeet

Mittaa kääretorttutaikinan kuivat aineet kulhoon. Vaahdota toisessa kulhossa kananmunat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Lisää jauhoseos siivilän läpi ja sekoita taikina tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle. Paista 225 asteessa n. 8 minuuttia. Sirottele leivinpaperille sokeria ja kumoa paistettu torttulevy sen päälle jäähtymään.

Laita liivatelehti likoamaan kylmään veteen muutamaksi minuutiksi. Kuumenna kattilassa maito, kananmuna, perunajauho, sokeri sekä mausteet vaniljasokeria lukuun ottamatta. Sekoita koko ajan kunnes seos sakenee kiisselimäiseksi. Purista liivatelehdestä vesi ja sekoita se kuuman kiisselin joukkoon.

Annan kiisselin jäähtyä. Vaahdota vaniljakastike. Lisää vaniljasokeri sekä vaniljavaahto kiisselin joukkoon. Levitä täyte torttupohjalle. Kääri rullalle leivinpaperin avulla ja aseta jääkaappiin vähintään 2 tunniksi. Leikkaa kääretortusta n. 2 cm paksuisia leivoksia. Koristele hedelmillä ja ripottele pinnalle kanelia.

Yksi annos sisältää 199 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":41,"alcohol":0,"protein":23,"carbohydrates":135},"weight":{"fat":4.52,"alcohol":0,"protein":5.77,"carbohydrates":33.49,"saturated_fat":2.15,"sugar":26.43,"fibre":1.07,"salt":0.25},"percent_raw":{"fat":0.20589293335275083,"alcohol":0,"protein":0.11673276089298353,"carbohydrates":0.6773743057542657},"percent":{"fat":21,"alcohol":0,"protein":12,"carbohydrates":68},"total":{"kcal":199,"weight":73.67999999999999,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":125.68},"item_type":"recipe","recipe_id":333882,"servings":10}}

 
Sulje