Ladataan... Ladataan...

Juhlava juurespaistos

Valmistusaineet 8:lle
3 kpl Punajuuri
2 kpl Porkkana
100 g Palsternakka
100 g Purjosipuli
300 g Kesäkurpitsa zucchini
200 g Marinoitu tofupala
200 g Fetajuusto rasvaa 12-15 %, lehmänmaito, suolaliemessä
3 rkl Hunaja
1 kpl Lime, kuorittu
1 kpl Kananmuna, kuoreton
2.5 rkl Soijakastike
0.5 dl Oliiviöljy
0.5 tl Mustapippuri
PÄÄLLE:
50 g Rucola
Ohjeet

Esikeitä halutessasi kaikki juurekset, tämä nopeuttaa kypsymistä. Paloittele juurekset eli punajuuri, porkkana ja palsternakka.

Puhdista ja viipaloi purjo, kuutioi kesäkurpitsa ja tofu.

Kaada kaikki voideltuun uunivuokaan. Murustele pinnalle feta.

Sekoita keskenään hunaja, limetin mehu, kananmuna, soijakastike ja oliiviöljy. Mausta mustapippurilla.

Sekoita hunaja-öljy kasvisten joukkoon.

Paista 200 asteessa noin 40 minuuttia (tai reilu tunti, mikäli juurekset ovat raakoja).

Nosta halutessasi päälle rucolaa.

Vinkki

Tarjoa lisukkeena kahdeksalle tai pääruokana 4-6:lle.

Yksi annos sisältää 209 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":107,"alcohol":0,"protein":43,"carbohydrates":59},"weight":{"fat":11.8,"alcohol":0,"protein":10.64,"carbohydrates":14.51,"saturated_fat":3.73,"sugar":10.8,"fibre":2.73,"salt":1.34},"percent_raw":{"fat":0.5135862930167728,"alcohol":0,"protein":0.20576954006886836,"carbohydrates":0.2806441669143587},"percent":{"fat":51,"alcohol":0,"protein":21,"carbohydrates":28},"total":{"kcal":209,"weight":55.550000000000004,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":204},"item_type":"recipe","recipe_id":1024834,"servings":8}}

 
Sulje