Kuori ja leikkaa palsternakat, porkkanat, perunat ja sipulit lohkoiksi. Tee porkkanoista pienempiä lohkoja, koska ne kypsyvät hitaasti. Kuumenna rasva kattilassa. Kuullota siinä palsternakat, porkkanat ja sipulit (noin viisi minuuttia). Lisää hunaja ja puristettu valkosipulinkynsi. Kaada kasvisliemi kattilaan. Lisää perunat ja anna keiton kiehua kannen alla 15–20 minuuttia, kunnes kasvikset pehmenevät.
Soseuta keitto tehosekoittajassa tai sauvasekoittajalla. Lisää kerma. Maista keittoa ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.
Valmista keiton pinnalle tuleva mausteseos. Hienonna ruohosipuli, ja yhdistä se raejuuston ja savupororouheen kanssa seokseksi. Jaa keitto annoskulhoihin. Nosta annosten päälle pala paahdettua leipää, ja lusikoi leivälle raejuustoseosta.