Ladataan... Ladataan...

Juustofondyy

Valmistusaineet 4:lle
400 g Raastettua emmentalia
25 viipale Raastettua gruyereä
3 dl kuivaa valkoviiniä
1 rkl maissitärkkelystä
1 tl sitruunamehua
0.25 tl mustapippuria
1 kynsi valkosipulinkynsi
2 rkl kirsikkaviinaa
10 viipale (keskik.) Kuutioitua ranskanleipää
300 g Kuutioitua kukkakaalia
3 kpl (iso) Porkkanakuutioita
Ohjeet

Raasta juustot hienoksi raasteeksi. Sekoita fondyypadassa viini, maissitärkkelys ja sitruunamehu ja kuumenna sekoittaen.
Lisää kiehuvan kuumaan viiniin raastetut juustot pienissä erissä ja sekoita, kunnes juusto on sulanut. Mausta halutessasi kirsikkaviinalla. Voit maustaa fondyyn myös esimerkiksi yrteillä, tabaskolla tai chilillä.
Nosta pata liekin päälle pöytään ja sekoita välillä. Tarjoa fondyyhyn kastettavaksi reilunkokoisia ranskanleipäkuutioita ja/tai keitettyjä kasviksia, kuten kukka- tai parsakaalia, porkkanaa ja paistettuja herkkusieniä.

Yksi annos sisältää 874 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":411,"alcohol":65,"protein":199,"carbohydrates":199},"weight":{"fat":45.37,"alcohol":9.2,"protein":49.34,"carbohydrates":49.38,"saturated_fat":28.15,"sugar":7.83,"fibre":6.05,"salt":2.25},"percent_raw":{"fat":0.4706183189237267,"alcohol":0.0742411438328161,"protein":0.22747923498228176,"carbohydrates":0.2276613022611754},"percent":{"fat":47,"alcohol":7,"protein":23,"carbohydrates":23},"total":{"kcal":873,"weight":197.57000000000002,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":461.88},"item_type":"recipe","recipe_id":1152,"servings":4}}

 
Sulje