Laita uuni kuumenemaan 225-250 asteeseen ja työnnä sinne uunipelti kuumenemaan. Leikkaa kiinteät kesäkurpitsat noin yhden senttimetrin viipaleiksi. Mittaa kulhoon kevytjuustoraaste. Ota pelti uunista ja mittaa sille öljy. Levitä kurpitsaviipaleet pellille vieri viereen ja kääntele, niin että molemmat puolet saavat öljyä. Nosta uunipelti takaisin uuniin keskimmäiselle tasolle ja anna kypsyä 4-5 minuuttia. Ota pelti uunista ja ripottele viipaleiden pinnalle juustoraaste. Nosta takaisin uuniin ja väännä grillivastus päälle, jos sellainen on uunissasi. Grillaa 1-3 minuuttia. Ole tarkkana ettei juusto pala.
Voit peittää halutessasi uunipellin Gourmanda ruoanlaittopapeilla ennen öljyn ja viipaleiden levittämistä. Tavallinen leivinpaperi kärähtää, jos lämpö kohoaa yli 225 asteen.