Valitse sopivan kokoinen merilohifile.
Kiehauta vesi, sokeri ja suola. Anna jäähtyä.
Poista fileestä ruodot ja vatsarasva. Pane lohi astiaan nahkapuoli ylöspäin. Kaada päälle niin paljon suola-sokerilientä, että kala peittyy kokonaan. Anna maustua kylmässä kaksi vuorokautta.
Leikkaa lohesta pystyviipaleita niin, että nahkaan jää hieman lihaa. Paista nahka kuumassa pannussa molemmin puolin rapeaksi. Kääri kuumana rullaksi leivinpaperin avulla. Sulje rullan päät ja pane kylmään.
Tarjoa viipaleina suolalohen kanssa. Tai lado lämmin lohennahka kerroksittain pieneen suorakaiteen muotoiseen, kelmulla vuorattuun vuokaan. Taita kelmut nahan päälle, paina kevyesti ja anna viiletä jääkaapissa. Leikkaa tarjolle mieleiseksesi paloiksi.