Ladataan... Ladataan...

Kaali-jauhelihakeitto

Valmistusaineet 3:lle
400 g Valkokaali, keräkaali
1 kpl Sipuli
200 g Porkkana
6 dl Vesi
200 g Jauheliha, sika-nauta, kevyt, rasvaa 10 %
0.5 kpl Kasvisliemikuutio
0.5 tl Ruokasuola
0.3 tl (rouhittu) Mustapippuri
Ohjeet

Suikaloi kaali, silppua sipuli ja leikkaa porkkanat penneiksi. Nosta kaikki katilaan ja lisää joukkoon kiehuva vesi sekä ½ kuutio tai 1 rkl fondia. Keitä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.

Lisää jauheliha keiton joukkoon lusikalla suoraan paketista pieninä nokareina. Mausta keitto ja keitä hiljalleen vielä 5-10 minuuttia (talvikaalia huomattavasti pidempään). Tarkista maku.

Vinkki

Nauti ruisleivän kera.

Yksi annos sisältää 169 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":61,"alcohol":0,"protein":64,"carbohydrates":44},"weight":{"fat":6.37,"alcohol":0,"protein":14.99,"carbohydrates":10.24,"saturated_fat":2.51,"sugar":9.95,"fibre":4.95,"salt":2},"percent_raw":{"fat":0.36229475125420435,"alcohol":0,"protein":0.3787953453975661,"carbohydrates":0.2589099033482296},"percent":{"fat":36,"alcohol":0,"protein":38,"carbohydrates":26},"total":{"kcal":169,"weight":51.010000000000005,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":488.13},"item_type":"recipe","recipe_id":1023526,"servings":3}}

 
Sulje