Mittaa ohrasuurimot kiehumaan suolattomaan veteen ja keitä kannen alla hiljallen n. 35 min. Paloittele kaali peneksi keskikohta ja kanta poistaen. Nosta kaali laakeapohjaiseen kasariin, jonka pohjalla on vähän vettä ja kypsennä välillä sekoitellen. Kesäkaali pehmenee nopeasti, talvikaali vaatii pidemmän ajan. Kuullota silputtua sipulia hetki öljyssä pannulla ja murusta sen jälkeen huoneen lämpöinen jauheliha joukkoon ja paista hetken aikaa. Mausta jauhelihaseos. Voitele laakea isohko vuoka ja kaada sinne vähän jäähtynyt kaali ja jauhelihaseos sekä valutetut ohrasuurimot. Sekoita ja lisää munamaito ja sekoita vielä vähän. Kypsennä 200-225 asteessa n. 1 tunti.
Nauti lisäkkeeksi esim. puolukka-kurkku- tai porkkanasalaattia.