Ladataan... Ladataan...

Kaali-jauhelihapata

Valmistusaineet 6:lle
400 g Jauheliha naudanpaisti, rasvaa 5 %
0.5 dl Rypsiöljy
100 g Sipuli
200 g Porkkana
600 g Valkokaali, keräkaali
4 dl Vesi
1 kpl Kasvisliemikuutio
1 rkl Siirappi
1 tl Meirami, kuivattu
0.3 tl (rouhittu) Mustapippuri
2 rkl (silputtu) Persilja, tuore
Ohjeet

Ota jauheliha vähäksi aikaa huoneen lämpöön ja käsittele sillä välin kasvikset. Silppua sipuli ja leikkaa porkkanat paksuhkoiksi penneiksi. Suikaloi kaali veitsellä tai raasta se käsikäyttöisellä myllyllä, koneella tai vihannesleikkurilla eli mandoliinilla.

Paista jauhelihaa ja sipulia kevyesti öljyssä paistokasarissa tai padassa. Lisää kaali ja sekoittele hetken aikaa. Lisää porkkanat ja hetken sekoittelun jälkeen kiehuva vesi, murustettu kasvisliemikuutio, siirappi ja kuivat yritit.

Anna hautua tiiviin kannen alla muutaman kerran välillä sekoittaen. Kaalipadan kestää kypsyä 30-45 minuuttia. Rouhaise joukkoon mustapippuria, tarkista maku ja lisää pinnalle persiljaa.

Vinkki

Kaalipadan kanssa maistuu keitetty peruna, puolukat ja tomaatti.

Yksi annos sisältää 211 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":106,"alcohol":0,"protein":65,"carbohydrates":40},"weight":{"fat":11.3,"alcohol":0,"protein":15.7,"carbohydrates":9.62,"saturated_fat":1.34,"sugar":9.3,"fibre":3.4,"salt":0.9},"percent_raw":{"fat":0.5010793412506782,"alcohol":0,"protein":0.3093022550232357,"carbohydrates":0.18961840372608604},"percent":{"fat":50,"alcohol":0,"protein":31,"carbohydrates":19},"total":{"kcal":211,"weight":51.56,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":297.05},"item_type":"recipe","recipe_id":1024528,"servings":6}}

 
Sulje