Ladataan... Ladataan...

Kaalilaatikko riisi-rukiista

Valmistusaineet 5:lle
2 dl Ruis-riisiseos, riisi ja ruisrouhe
800 g Valkokaali, keräkaali
300 g Jauheliha naudan, rasvaa 17 %
2 kpl Sipuli
2 tl Rypsiöljy
7 dl Rasvaton maito
2 kpl Kananmuna kuorineen punnittu
1 tl Ruokasuola
1 tl Valkopippuri
Ohjeet

Keitä riisi-ruis pakkauksen ohjeen mukaan vedessä. Valuta.

Suikaloi kaali ja hauduta sitä hetken aikaa kattilassa kannen alla, niin että se menee kasaan.

Paista jauheliha ja silputtu sipuli pannussa rypsiöljyssä. Mausta hyvin.

Vatkaa muna ja maito hyvin keskenään, mausta suolaripauksella ja valkopippurilla.

Sekoita isossa vuoassa riisi-ruis, kaalisilppu ja jauhelihaseos. Kaada päälle munamaito.

Kypsennä 175-200 asteessa 1-1½ tuntia kaalin kovuudesta riiippuen. Jos näyttää että nestettä on liian vähän, lisää tilkka kasvislientä (fondista tai kuutiosta).

Vinkki

Voit käyttää jauhelihan tilalla (kasvisvaihtoehto) esim. silputtuja omassa liemessään paistettuja kantarelleja tai liotettua soijarouhetta ja nesteenä kasvislientä.

Yksi annos sisältää 396 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":136,"alcohol":0,"protein":96,"carbohydrates":164},"weight":{"fat":14.61,"alcohol":0,"protein":23.33,"carbohydrates":39.74,"saturated_fat":4.71,"sugar":14.67,"fibre":5.81,"salt":1.59},"percent_raw":{"fat":0.34264111768458183,"alcohol":0,"protein":0.24314267488836913,"carbohydrates":0.41421620742704907},"percent":{"fat":34,"alcohol":0,"protein":24,"carbohydrates":41},"total":{"kcal":397,"weight":104.46000000000001,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":441.4},"item_type":"recipe","recipe_id":1023585,"servings":5}}

 
Sulje