Ladataan... Ladataan...

Kaalipata

Valmistusaineet 5:lle
1000 g Valkokaali, keräkaali
120 g Sipuli
200 g Porkkana
400 g Jauheliha, sika-nauta, kevyt, rasvaa 10 %
1.5 tl Ruokasuola
0.5 tl Mustapippuri
1 rkl Siirappi
1 rkl (silputtu) Persilja, tuore
Ohjeet

Leikkaa kaali suikaleiksi tai paloiksi, silppua sipuli ja viipaloi porkkanat.

Paahda huoneenlämpöinen jauheliha isohkossa kattilassa tai padassa. Lisää sipulit ja porkkanaviipaleet ja mausta. Sekoita joukkoon kaali ja tilkka vettä tarvittaessa ja anna hautua välillä sekoittaen. Kun kaali on "lössähtänyt" lisää siirappi ja kuivattua tai tuoretta persiljaa tai muita yrttejä. Anna hautua, kunnes kaali on pehmeää. Tarkista maku. Kesäkaali kypsyy nopeasti, syyskaali vaatii pidemmän ajan ja talvikaali ainakin yli tunnin pehmitäkseen.

Vinkki

Kaalipadan kanssa maistuu tomaatti tai puolukkasurvos.

Kun haluat ruokaisamman padan, lisää joukkoon esim. 1-1½ dl rikottuja esikypsytettyjä ohrasuurimoita tai riisi+viljaseosta.

Jos teet kaalipataa kaksinkertaisen annoksen, paahda jauheliha kahdessa erässä erikseen sipulien kanssa, mausta ja lisää "lössähtäneen" kaalin joukkoon isoon kattilaan.

Yksi annos sisältää 210 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":70,"alcohol":0,"protein":77,"carbohydrates":63},"weight":{"fat":7.3,"alcohol":0,"protein":18.04,"carbohydrates":14.67,"saturated_fat":2.8,"sugar":14.63,"fibre":5.73,"salt":2.04},"percent_raw":{"fat":0.3342085417248844,"alcohol":0,"protein":0.3672037709014843,"carbohydrates":0.2985876873736313},"percent":{"fat":33,"alcohol":0,"protein":37,"carbohydrates":30},"total":{"kcal":209,"weight":65.21000000000001,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":350.69},"item_type":"recipe","recipe_id":1023939,"servings":5}}

 
Sulje