Raasta tai suikaloi esim. Börnerin vihannesleikkurilla tai vastaavalla huuhdottu kaali, kuoritut porkkanat ja huuhdottu/kuorittu omena meheväksi raasteeksi. Pirskota sekaan öljy ja omenaviinietikka sekä mausteet. Sekoita hyvin. Säilytä jääkaapissa.
Tee kerralla talouden koosta riippuen ko. annos yksin- tai kaksinkertaisena. Nauti ensimmäisenä päivänä salaattia sellaisenaan ja parina seuraavana päivänä eri tavoilla höystettynä tai maustettuna. Silloin salaatti sopii hyvin myös lounaaksi leivän kanssa ja eri tavoilla maustettuna se maistuu uudelta.
VAIHTELUEHDOTUKSIA: - lisää annokseen ½-1 prk raejuustoa tai vähärasvaista fetaa tai muuta juustoa - lisää yhden salaattiannoksen joukkoon 75-100 g paloiteltua vähärasvaista lihaleikkelettä, savukalaa, keitettyä kananmunaa edelliseltä päivältä jäänyt kypsää lihaa, broileria tms. - ehosta salaattia kuutioidulla tai raastetulla tuore- tai maustekurkulla, paprikalla, viipaloidulla retiisillä, ananasmurskalla, pähkinä- tai mantelirouheella, erilaisilla siemenillä ja/tai yrteillä, kapriksilla tms. tai Aura 17% muruilla.