Ladataan... Ladataan...

Kahden kaalin piirakka

Valmistusaineet 10:lle
Reseptin osa 2
5 dl vettä
25 g hiivaa
0.25 rkl suolaa
12 dl hiivaleipäjauhoja
200 g margariinia (60% rasvaa)
Reseptin osa 3
2 kpl sipuleita
500 g uutta kaalia
2 dl rypsiöljyä
200 g hapankaalia
2 tl meiramia
1 tl suolaa
1 tl (rouhittu) mustapippuria
2 rkl tummaa siirappia
1 kpl Kananmuna kuorineen punnittu
1 prk kevyttä creme fraichea (5% rasvaa)
Reseptin osa 4
1 kpl Kananmuna kuorineen punnittu
Ohjeet

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen, lisää suola. Lisää jauhoja vähitellen ja alusta taikina kimmoisaksi. Lisää lopuksi sulatettu margariini. Kohota taikinaa noin tunti ja valmista sillä välin täyte.

Pilko kaali ja hienonna sipulit. Kuullota kasviksia öljyssä kunnes ne pehmenevät hiukan. Lisää hapankaali ja mausteet, hauduta. Lisää lopuksi 1 muna sekä kevyt creme fraiche. Kohota taikina peitettynä kaksinkertaiseksi.

Kauli kohonnut taikina ohueksi levyksi ja peitä levyn toinen puoli kaalikerroksella. Käännä toinen puoli taikinalevystä päälle. Tasoita ja ummista reunat ja muovaa ylimääräisestä taikinasta ristikko piiraan pintaan. Anna piiraan kohota vielä vähän aikaa peitettynä. Voitele pinta munalla ja pistele haarukalla reikiä. Kypsennä 200 asteessa noin 40 minuuttia.

Yksi annos sisältää 596 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":299,"alcohol":0,"protein":45,"carbohydrates":252},"weight":{"fat":32.96,"alcohol":0,"protein":11.23,"carbohydrates":62.62,"saturated_fat":5.51,"sugar":8.37,"fibre":4.69,"salt":1.54},"percent_raw":{"fat":0.5010807922986896,"alcohol":0,"protein":0.07586903556927452,"carbohydrates":0.42305017213203605},"percent":{"fat":50,"alcohol":0,"protein":8,"carbohydrates":42},"total":{"kcal":597,"weight":126.92000000000002,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":286.18},"item_type":"recipe","recipe_id":128609,"servings":10}}

 
Sulje