Ladataan... Ladataan...

Kalaa tomaattikastikkeessa ja perunoita

Valmistusaineet 6:lle
4 kpl (iso) Kypsiä tomaatteja tai tomaattimurskaa
3 kpl porkkanaa
3 kynsi valkosipulin kynttä
1.5 dl kuivaa valkoviiniä
2 kpl laakerinlehteä
0.75 dl oliiviöljyä
1 kg kuha- tai ahvenfileetä
1 tl suolaa
1 tl rouhittua musta- tai sitruunapippuria
1 nippu persiljanippua
0.75 dl korppujauhoja
Lisäkkeeksi
12 kpl perunoita
Ohjeet

Paloittele kypsät tomaatit pieneksi hakkelukseksi tai käytä valmista tomaattimurskaa.
Kuori ja viipaloi porkkanat. Purista valkosipulinkynnet.
Kiehauta tomaattimurskaa, porkkanaviipaleita, valkosipulinkynsiä, viiniä ja laakerinlehtiä kattilassa noin 20 minuuttia.
Asettele kalafileet matalaan, öljyttyyn uunivuokaan. Mausta suolalla ja pippurilla.
Kaada tomaattikastike ja oliiviöljy päälle.
Ripottele pinnalle silputtua persiljaa ja korppujauhoja.
Paista 180 asteessa uunin alatasolla 30–40 minuuttia.
Tarjoa keitettyjen perunoiden sekä esim. vihreän salaatin kanssa.

Vinkki

Voit tarjota kalan myös lohkoperunoiden kera.

Yksi annos sisältää 396 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":123,"alcohol":16,"protein":126,"carbohydrates":131},"weight":{"fat":13.45,"alcohol":2.28,"protein":31.12,"carbohydrates":32.4,"saturated_fat":1.92,"sugar":6.85,"fibre":4.7,"salt":1.23},"percent_raw":{"fat":0.3096333199382907,"alcohol":0.040720568265106186,"protein":0.3182902084658872,"carbohydrates":0.3313559033307159},"percent":{"fat":31,"alcohol":4,"protein":32,"carbohydrates":33},"total":{"kcal":396,"weight":93.95,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":505.03},"item_type":"recipe","recipe_id":1683,"servings":6}}

 
Sulje