Lämmitä öljy ja kuullota siinä kasvikset ja sipulit. Mausta sahramilla, suolalla ja vastajauhetulla mustapippurilla. Anna kiehahtaa ja lisää joukkoon tomaattimurska, valkoviini, kalaliemi, laakerinlehti ja timjamin oksa. Anna kiehahtaa. Lisää joukkoon kalat.
Hauduta miedolla lämmöllä, kunnes kasvikset ja kalat ovat kypsiä. Mausta raastetulla appelsiininkuorella ja persiljalla juuri ennen tarjoilua. Tarjoa lisäkkeeksi rouillea.
Bouillabaisse on Välimeren alueen kalakeitto. Keitosta on useita eri muunnelmia – alun perin se oli kalastajien luoma kalapata, jota keitettiin rannalla, kun päivän saalis oli saatu myytyä.
Keittoon käytetään kalaa ja äyriäisiä. Voit valmistaa keiton erilaisista kaloista, ja rapuaikaan voit käyttää keittoon kotimaista ravun lihaa. Voit valmistaa keiton myös pelkästään kalasta.
Lisäkkeeksi tarjotaan vahvaa, kylmää kastiketta, jonka nimi on rouille.
Perinteisesti bouillabaisse syödään niin, että liemi tarjotaan erikseen ja kalat, äyriäiset sekä kasvikset vadilta. Vaalean leipäviipaleen päälle lautaselle lusikoidaan ensin lientä sen jälkeen kalaa, äyriäisiä ja kasviksia. Lopuksi koko komeus maustetaan rouillella.
Bouillabaisse on maukasta vierastarjottavaa isommallekin porukalle.