Ladataan... Ladataan...

Kalakeitto Välimeren tapaan

Valmistusaineet 4:lle
2 rkl oliiviöljyä
2 kpl sipuleita hienonnettuna
1 kpl (keskik.) purjosipulia hienonnettuna
1 kpl fenkolia hienonnettuna
5 kpl (keskik.) perunoita kuutioina
3 kynsi valkosipulinkynttä viipaloituna
0.5 tl sahramia
1 tl hienoa merisuolaa
0.5 tl (jauhettu) vastajauhettua mustapippuria
4 dl tomaattimurskaa
5 dl kuivaa valkoviiniä
1 l kalalientä tai vettä
1 kpl laakerinlehtiä
0.5 dl tuoretta timjamia
400 g Pieniä suomustettuja ja perattuja ahvenia kokonaisena
400 g Kokonaista suomustettua ja perattua siikaa viipaleina
Ohjeet

Lämmitä öljy ja kuullota siinä kasvikset ja sipulit. Mausta sahramilla, suolalla ja vastajauhetulla mustapippurilla. Anna kiehahtaa ja lisää joukkoon tomaattimurska, valkoviini, kalaliemi, laakerinlehti ja timjamin oksa. Anna kiehahtaa. Lisää joukkoon kalat.
Hauduta miedolla lämmöllä, kunnes kasvikset ja kalat ovat kypsiä. Mausta raastetulla appelsiininkuorella ja persiljalla juuri ennen tarjoilua. Tarjoa lisäkkeeksi rouillea.

Vinkki

Bouillabaisse on Välimeren alueen kalakeitto. Keitosta on useita eri muunnelmia – alun perin se oli kalastajien luoma kalapata, jota keitettiin rannalla, kun päivän saalis oli saatu myytyä.
Keittoon käytetään kalaa ja äyriäisiä. Voit valmistaa keiton erilaisista kaloista, ja rapuaikaan voit käyttää keittoon kotimaista ravun lihaa. Voit valmistaa keiton myös pelkästään kalasta.
Lisäkkeeksi tarjotaan vahvaa, kylmää kastiketta, jonka nimi on rouille.
Perinteisesti bouillabaisse syödään niin, että liemi tarjotaan erikseen ja kalat, äyriäiset sekä kasvikset vadilta. Vaalean leipäviipaleen päälle lautaselle lusikoidaan ensin lientä sen jälkeen kalaa, äyriäisiä ja kasviksia. Lopuksi koko komeus maustetaan rouillella.
Bouillabaisse on maukasta vierastarjottavaa isommallekin porukalle.

Yksi annos sisältää 455 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":116,"alcohol":81,"protein":160,"carbohydrates":98},"weight":{"fat":12.66,"alcohol":11.38,"protein":39.42,"carbohydrates":23.98,"saturated_fat":1.95,"sugar":10.03,"fibre":6.14,"salt":1.72},"percent_raw":{"fat":0.25473006932933634,"alcohol":0.17807770802608452,"protein":0.352627856003572,"carbohydrates":0.21456436664100723},"percent":{"fat":25,"alcohol":18,"protein":35,"carbohydrates":21},"total":{"kcal":455,"weight":107.28,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":881.49},"item_type":"recipe","recipe_id":454,"servings":4}}

 
Sulje