Ladataan... Ladataan...

Kalkkunafileepihvit ja uunikasvikset

Valmistusaineet 4:lle
400 g Kalkkunan fileeleike naturel
200 g Porkkana
200 g Bataatti, kuorittu
200 g Lanttu
2 kpl Sipuli
3 tl Rypsiöljy
0.5 tl Ruokasuola
0.3 tl (rouhittu) Mustapippuri
1 tl Timjami, kuivattu
KASTIKE:
2 dl Jogurtti, maustamaton, rasvaton, vähälaktoosinen
2 tl Rypsiöljy kylmäpuristettu
2 tl Sinappi
2 rkl Vihanneskrassi
Ohjeet

Nosta kalkkunafileeohutleikkeet jääkaapista lämpenemään. Kuori ja viipaloi tai lohko kasvikset. Levitä ne leivinpaperoidulle uunipellille ja pirskota päälle 2 tl rypsiöljyä ja ripaus suolaa ja tuoretta timjamia. Kypsennä uunin keskitasolla 200-225 asteessa 25-30 min. eli kunnes kasvikset ovat pehmeitä.

Sekoita kastikkeen aineet, tarkista maku ja nosta jääkaappiin odottamaan. Kun kasvikset alkavat kypsyä, paista kalkkunafileeohutleikkeet gourmanda ruuanlaitto- tai leivinpaperin päällä tai öljyssä (1 tl). Paista keskilämmöllä kummaltakin puolelta 4-5 minuuttia tai pakkauksen ohjeen mukaan. Mausta suolalla ja pippurilla.

Vinkki

Tarjoa liha ja kasvikset vihanneskrassikastikkeen kanssa. Grillauskautena ruoka valmistuu ulkona grillissä.

Yksi annos sisältää 256 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":71,"alcohol":0,"protein":113,"carbohydrates":72},"weight":{"fat":7.73,"alcohol":0,"protein":27.68,"carbohydrates":17.68,"saturated_fat":0.79,"sugar":6.51,"fibre":4.35,"salt":1.05},"percent_raw":{"fat":0.27700685814628356,"alcohol":0,"protein":0.4411671886679977,"carbohydrates":0.28182595318571874},"percent":{"fat":28,"alcohol":0,"protein":44,"carbohydrates":28},"total":{"kcal":256,"weight":65.78999999999999,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":337.95},"item_type":"recipe","recipe_id":1023524,"servings":4}}

 
Sulje