Poista kalkkunan fileerullasta pakkausmuovi ja nosta uunivuokaan, johon myös omenan puolikkaat mahtuvat kypsymään. Anna fileerullan lämmetä huoneenlämmössä ½ tuntia ennen kypsennystä. Laita uuni kuumenemaan 150 asteeseen. Kalkkunan fileerullassa oleva sini-valkoinen nappula on kertakäyttöinen lämpömittari. Sen pitäisi pongahtaa ylös, kun paisti on kypsä. Aina ei näin kuitenkaan käy.
Käsittele sillä välin kasvikset. Kuori ja lohko punasipulit. Puolita omenat ja nosta ne vuokaan. Pirskota päälle vähän rypsiöljyä ja pyöräytä omenan puolikkat öljyssä (4 tl). Pilko sienet tarvittaessa. Kuori perunat, jos tarjoat aterialla myös niitä.
Nosta uunivuoka ritilän päälle uunin keskiosaan. Kypsennä kalkkunan fileerullaa ja omenan puolikkaita 1 tunti.
Paista sipulisuikaleet (3 tl öljyä) ja sienet (3 tl öljyä) kevyesti yhdessä tai erikseen ruokailijoiden sipulimieltymyksestä riippuen. Mausta pippurilla, suolalla ja tuoreella persiljalla.
Huuhdo parsakaali ja kuori varren sitkeä osa pois. Leikkaa varsi viipaleiksi ja kukkaosa sopivan kokoisiksi nupuiksi. Kypsennä höyryssä 5-8 minuuttia juuri ennen rullan uunista poisottamista.
Leikkaa kypsä rulla viipaleiksi ja nauti kuumana kasvisten kera. Mikäli kalkkunarullaa jää, se maistuu hyvin kylmänäkin esim. leivän päällä. Jos olet kastikkeen ystävä, kuumenna valmiskastike (esim. tetroissa myytävä).