Sulata kana jääkaapissa tai huoneenlämmössä. Ota kaularanka vatsaontelosta. Poista rasvapaakut vatsa- ja kaula-aukon seudusta. Huuhtele lintu ja pane se kattilaan. Lisää vettä niin, että kaksi kolmasosaa kanasta peittyy. Lisää suolaa 1 tl/1 l vettä. Kuumenna. Kuori muodostuva vaahto pois, jotta saat kirkkaan liemen. Lisää mausteet ja paloitellut kasvikset. Kypsennä kanaa miedolla lämmöllä kannen alla noin 2 tuntia.
Kuori keitinliemen pinnalta rasva. Siivilöi kastikkeeseen tarvittava määrä keitinlientä.
Leikkaa kana annospaloiksi. Irrota nahka.
Kuumenna 4 dl lientä kiehuvaksi. Sekoita vehnäjauhot kylmään liemeen tai veteen (1 dl) ja lisää tasaiseksi sekoitettu suurus kastikkeeseen hyvin sekoittaen. Anna kiehua 5–10 minuuttia. Lisää sokeri, mehu, pippuri ja suola. Lisää kanapalat kuuman kastikkeen joukkoon. Tarjoa keitetyn riisin kanssa.