Ladataan... Ladataan...

Kantarellimuhennos

Valmistusaineet 4:lle
200 g Herkkusieni
100 g Sipuli
1 tl Rypsiöljy
1 prk Ruoka kevyt & paksu 4 % ruokakerma
0.25 tl Merisuola, vuorisuola
0.3 tl (rouhittu) Mustapippuri
Ohjeet

Puhdista sienet tarvittaessa talouspaperilla tai pullasudilla. Viipaloi ne ja hienonna sipuli. Paista sieniä omassa liemessään hetken aikaa. Lisää öljy ja sipuli ja kuullota kunnes sipuli on pehmeää. Lisää ruokakerma ja anna kiehua miedolla lämmöllä 5-10 minuuttia tai pidempään. Mausta ja tarkista maku.

Vinkki

Voit käyttää kantarellien tilalla myös tuoreita herkkusieniä.

Sienimuhennos maistuu niin kasvisten, lihan, kalan kuin broilerin kera. Se sopii sakeana hyvin myös kasvisten ja leipien kuorruttamiseen.

Yksi annos sisältää 61 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":36,"alcohol":0,"protein":9,"carbohydrates":16},"weight":{"fat":3.83,"alcohol":0,"protein":2.09,"carbohydrates":3.81,"saturated_fat":0.93,"sugar":2.25,"fibre":1.61,"salt":0.42},"percent_raw":{"fat":0.5938202235100941,"alcohol":0,"protein":0.14372305924330234,"carbohydrates":0.2624567172466036},"percent":{"fat":59,"alcohol":0,"protein":14,"carbohydrates":26},"total":{"kcal":61,"weight":14.94,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":139.24},"item_type":"recipe","recipe_id":1023666,"servings":4}}

 
Sulje