Ladataan... Ladataan...

Kantarellimunakas

Valmistusaineet 2:lle
10 dl Kantarelli
1 tl Margariini paistamiseen, eläin- ja kasvirasvaa
40 g Sipuli
3 rkl Persilja, tuore
4 kpl Kananmuna kuorineen punnittu
0.6 dl Vesi
0.3 tl Ruokasuola
0.3 tl (jauhettu) Mustapippuri
1 tl Margariini paistamiseen, eläin- ja kasvirasvaa
50 g Jäävuorisalaatti rapea, amerikansalaatti
140 g Tomaatti
Ohjeet

Paloittele puhdistetut sienet ja paista niitä hetken aikaa omassa liemessään eli kunnes neste haihtuu. (Sienien painomäärä omassa liemessä paistamisen jälkeen tässä erässä oli 170 g). Kaada sienet odottamaan lautaselle ja lisää pannulle pullomargariinia ja silputtu sipuli. Kuullota hetken aikaa ja lisää sienet. Anna paistua yhdessä tovin, mausta suolaripauksella, mustapippurilla ja sekoita joukkoon hienonnettu persilja. Kaada lautaselle odottamaan. Ota esille kaksi lautasta ja tee niille salaatti valmiiksi. Vatkaa munat ja vesi sekaisin ja mausta suolaripauksella ja mustapippurilla. Kuumenna laakeahko pannu, lisää pullomargariini, levitä se ja kaada munakasseos kuumalle pannulle. Sekoita aluksi lastalla pohjaa pitkin vetäen, niin massa hyytyy tasaisesti. Kaada sienet toiselle puolelle munakasta ja käännä toinen puoli päälle. Jaa kahteen osaan ja valuta puolikkaat kahdelle lautaselle tai valuta munakas kokonaisena isolle lautaselle ja puolita vasta sen jälkeen. Nauti munakas vihannesten ja ruis- tai muun täysjyväleivän kera.

Yksi annos sisältää 222 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":132,"alcohol":0,"protein":70,"carbohydrates":20},"weight":{"fat":14.03,"alcohol":0,"protein":16.84,"carbohydrates":4.84,"saturated_fat":3.85,"sugar":4.67,"fibre":5.73,"salt":1.3},"percent_raw":{"fat":0.5927651998165802,"alcohol":0,"protein":0.31639689407174926,"carbohydrates":0.09083790611167057},"percent":{"fat":59,"alcohol":0,"protein":32,"carbohydrates":9},"total":{"kcal":222,"weight":51.25999999999999,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":463.88},"item_type":"recipe","recipe_id":1024471,"servings":2}}

 
Sulje