1. Laita puuro kiehumaan: lämmitä 4 desilitraa maitoa ja lisää riisit. Sekoittele, kunnes maito on imeytynyt.
2. Lisää loppu maito, sekoita ja anna puuron kypsyä hyvin pienellä lämmöllä 45–60 minuuttia. Sekoita välillä ja mausta lopuksi suolalla sekä voilla. Jäähdytä – tai valmista puuro jo edellisenä päivänä. Puuron pitää olla sakeaa.
3. Sekoita kaikki kuoritaikinan aineet yhteen taikinaksi.
4. Pyöritä taikina tangoksi ja leikkaa se 20–25 osaan. Pyörittele palat palloiksi.
5. Painele pallot litteiksi ja kauli ohuiksi pyöreiksi piirakankuoriksi. Sirottele leivinpöydälle reilusti ruisjauhoja, jotta taikina ei tartu kiinni pöytään.
6. Säilytä sekä palloja että ”lettusia” muovin alla, että taikina ei kovetu.
7. Levitä puuroa jokaiselle kuorelle ja aloita rypytys keskeltä ylöspäin. Käännä piirakka ylösalaisin ja rypytä toinen pää samalla tavalla.
8. Nosta piirakat vieri viereen leivinpaperin päälle uunipellille ja paista 250 asteessa uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.
9. Sulata voi ja vesi. Sivele uunikuumat piirakat pullasudilla voi-vesiseoksella.
10. Peitä piirakat leivinpaperilla ja laita paperin päälle keittiöpyyhe, jotta piirakat pehmenevät meheviksi.
Ruistaikina on herkästi liisterimäistä, joten käytä reilusti jauhoja leivontavaiheessa. Ylimääräiset jauhot voi pyyhkiä piirakkakuorien pinnalta pullasudilla.