Poista karviaisista karat esim. pienillä saksilla. Olen joskus, kun on ollut kiire tai laiskottanut, käyttänyt marjoja sellaisenaan. Karat hienontuvat sauvasekoittimella. Lisää marjat ½ litraan vettä ja keitä hetken aikaa kunnes ne ovat pehmenneet. Soseuta sauvasekoittimella elleivät ole soseutunee tarpeeksi. Lisää loppuvesi, kuumenna kiehuvaksi ja vispilöi joukkoon tummat mannasuurimot. Kuumenna kiehuvaksi välillä sekoittaen. Lisää sokeri ja anna hautua miedolla lämmöllä n. 7 minuuttia. Sekoita välillä, ettei puuro tartu pohjaan. Nosta kattila jäähtymään kylmään veteen esim. tiskialtaaseen. Vatkaa vaahdoksi.
Kuvan vispipuuro on tehty punaisista karviaisista. Voit valmistaa vispipuuron lähes kaikista marjoista. Nauti maidon kera.