Anna taikinan (500 g) sulaa jääkaapissa tai huoneenlämmössä. Ota taikinasta 100 g erikseen ja tee siitä esim. ohuita tikkuja ja paista ne. Kauli 400 g taikinaa leivinpaperin päällä 30-32 cm:n kokoiseksi pyöreäksi levyksi. Nosta leivinpaperin avulla irtopohjaiseen vuokaan (halkaisija 24-25 cm). Painele taikina leivinpaperin kanssa pohjalle ja reunoille. Nosta jääkaappiin odottamaan.
Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Anna pakastevihannesten sulaa huoneenlämmössä tai laske niiden päälle kuumaa vettä, niin ne sulavat. Valuta hyvin. Vatkaa munat, ruoka 2% ja mausteet sekaisin. Valuta juustokuutioista liemi pois. Ota piirakkapohja jääkaapista ja pistele pohjaan haarukalla muutama reikä. Levitä kasvikset ja juustokuutiot tasaisesti pohjalle ja kaada munamaito päälle.
Nosta uuniritilälle ja paista 225 asteessa uunin alimmalla tasolla 35-40 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä 5-10 minuuttia ennen ruokailua.
Käytä suosikkiyrttejäsi tai sitä mitä kaapista löytyy. Nauti raikkaan salaatin kanssa. Jos haluat paistaa piirakan keraamisesa vuoassa, painele taikina vuokaan ja reunoille sopivaksi. Kypsennä kuten edellä mutta 5-10 minuuttia pidempään, koska pohja kypsyy hitaammin keraamisessa vuoassa.