Kuori ja paloittele ensin kasvikset.
Kuumenna iso kattila ja lisää huoneenlämpöinen jauheliha, murusta ja paahda se. Lisää rypsiöljy ja porkkana-, lanttu- ja palsternakkakuutiot, vaaleat purjoviipaleet, kiehuva vesi ja kuutiot tai fondi. Kun keitto on kiehunut 10-15 minuuttia, lisää perunakuutiot ja keitä keittoa miedolla lämmöllä 15-20 minuuttia.
Lisää purjon vihreät osat ja puolitetut ruusukaalit n. 10 minuutin kuluttua. Ruusukaalit ja purjon vihreää osa eivät pidä liian pitkästä kypsennysajasta. Niiden maku, rakenne ja väri säilyvät hyvänä lyhyen kypsennyksen aikana.
Lisää varsiselleri- ja salaattisikuriviipaleet, kun muut kasvikset ovat lähes kypsiä. Silloin ne säilyvät rapeina ja herkullisempina. Keitä vielä 5-10 minuuttia ja mausta kevyesti suolalla, pippurilla ja yrteillä.
Nauti keiton kanssa ruisleipää.