Ladataan... Ladataan...

Kasvis-kuskussalaatti ja mantelikreemiä

Valmistusaineet 4:lle
600 g Bataatti, kuorittu
3 dl Punasipuli
300 g Kesäkurpitsa zucchini
250 g Kirsikkatomaatti
3 rkl Timjami, tuore
2 rkl Vaalea balsamikastike
6 tl Oliiviöljy
1 tl Ruokasuola
0.25 tl Mustapippuri
2 dl Kuskus, couscous
50 g Lehtisalaatti
50 g Salaatti, lehtisalaatti, ruukkusalaatti
25 g Rucola
KASTIKE:
1 dl Mantelirouhe
1 kpl Kananmuna, kuoreton
2 tl Sinappi
0.25 dl Punaviinietikka
0.75 dl Rypsiöljy
100 g Turkkilainen jogurtti 10 %
0.25 tl Ruokasuola
0.15 tl Mustapippuri
Ohjeet

Kuumenna uuni 250 asteeseen.

Paloittele bataatit pieniksi kuutioiksi, kuori ja lohkoa punasipulit. Kuutioi kesäkurpitsa, puolita kirsikkatomaatit, hienonna timjami.

Sekoita keskenään timjami, etikka, öljy ja mausteet. Kääntele kasviksiin ja kaada leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle. Paahda uunin keskitasossa noin 20 minuuttia.

Keitä kuskus pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita paahdettuihin kasviksiin.

Levitä salaatinlehdet lautasille. Kaada kuskusseos päälle.

Paahda mantelirouhe kuivalla, kuumalla pannulla.

Keitä kananmunaa 3 minuuttia kiehuvassa vedessä. Kuori ja kaavi sisältö kulhoon.

Lisää mantelirouhe, sinappi, etika ja öljy. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi.

Lisää jogurtti ja mausteet.

Tarjoa kastikkeena salaatille.

Yksi annos sisältää 665 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":332,"alcohol":0,"protein":59,"carbohydrates":274},"weight":{"fat":36.19,"alcohol":0,"protein":14.5,"carbohydrates":67.19,"saturated_fat":4.56,"sugar":17.5,"fibre":10.53,"salt":2.17},"percent_raw":{"fat":0.4991916524987884,"alcohol":0,"protein":0.08889088243964119,"carbohydrates":0.41191746506157045},"percent":{"fat":50,"alcohol":0,"protein":9,"carbohydrates":41},"total":{"kcal":664,"weight":152.64,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":522.51},"item_type":"recipe","recipe_id":1024931,"servings":4}}

 
Sulje