Ladataan... Ladataan...

Kasvis-soijarouhepaistos

Valmistusaineet 4:lle
2 dl Soijaproteiinikonsentraatti, 58 % proteiinia
2 dl Vesi
100 g Sipuli
150 g Porkkana
300 g Kukkakaali
300 g Kesäkurpitsa
1 kpl Kasvisliemikuutio
1 prk Ruoka kevyt & paksu 4 % ruokakerma
1 tl Ruokasuola
1 tl Mustapippuri
1.5 tl Timjami, kuivattu
3 dl Basilika, kuivattu
0 kpl Chili, tuore
0 rkl Paprikajauhe
Ohjeet

Sekoita soijarouhe ja vesi ja anna liota noin 20 minuuttia. Silppua sipuli ja pehmitä sitä hetki vesitilkassa pannussa. Viipaloi porkkanat ohuiksi penneiksi. Leikkaa kukkakaalin varsi- ja kukkaosa viipaleiksi, samoin kesäkurpitsa. Lisää liotettu soijarouhe sipulien joukkoon pannuun. Lorauta kasvisfondi tai murusta liemikuutio sekaan. Mausta suolalla, pippurilla ja yrteillä. Maista, soijarouhe on miedonmakuista, joten mausteita saa olla runsaasti. Levitä porkkanaviipaleet vuoan pohjalle. Niiden päälle 1/3 soijarouheseoksesta, vähän kevytruoka 7% ja sen jälkeen kukkakaaliviipaleet ja soijarouheseos. Painele kesäkurpitsaviipaleet limittäin päällimmäiseksi kerrokseksi. Liruttele kevytruoka 7% pinnalle ja ravistele kevyesti. Nostele lusikalla vielä vähän pohjalle valunutta lientä kesäkurpitsojen päälle. Ripotele pinnalle vähän paprikaa, chiliä tai chilimausteseosta. Kypsennä 200-225 asteessa uunin toiseksi alimmalla tasolla 45-50 minuuttia eli kunnes porkkanat ovat pehmeitä. Kesäkurpitsa saa jäädä al dente. Anna paistoksen imeytyä viitisen minuuttia ennen ruokailua.

Vinkki

Voit käyttää ruokaan myös soijasuikaleita.

Yksi annos sisältää 172 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":39,"alcohol":0,"protein":64,"carbohydrates":69},"weight":{"fat":4.04,"alcohol":0,"protein":14.95,"carbohydrates":16.2,"saturated_fat":1.17,"sugar":9.21,"fibre":9.18,"salt":2.88},"percent_raw":{"fat":0.22602747703711418,"alcohol":0,"protein":0.37151381810925127,"carbohydrates":0.40245870485363466},"percent":{"fat":23,"alcohol":0,"protein":37,"carbohydrates":40},"total":{"kcal":171,"weight":57.63,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":357.44},"item_type":"recipe","recipe_id":1023857,"servings":4}}

 
Sulje