Mittaa herneet ja tilkka kiehuvaa vettä blenderiin. Jauha rouheeksi. Kaada kattilaan ja lisää suolalla maustettu, kiehuva vesi. Keitä kypsäksi (noin 30 minuuttia). Valuta
Keitä sillä aikaa hirssi kypsäksi kasvisliemessä. Kaada ylimääräinen neste pois.
Raasta peruna. Raasta sitruuna ja purista mehu. Hienonna ruohosipuli.
Sekoita kaikki aineet ja sekoita tasaiseksi massaksi. Laita taikina vetäytymään jääkaappiin noin puoleksi tunniksi.
Muotoile taikina kroketeiksi ja paista kuumalla pannulla runsaassa öljyssä niin, että kroketteihin tulee kaunis kullanruskea rapea paistopinta. Lisää öljyä aina ennen kuin lisäät pannulle uuden erän paistettavia. Käytä noin puolet enemmän öljyä kuin raaka-aineluettelossa, sillä energiamäärä on laskettu kroketteihin imeytyvän rasvan mukaan.
Valuta talouspaperin päällä. Nauti kuumana.
Maidoton, munaton